Heb je een onzuivere huid, een vette huid, last van rosacea of een gevoelige huid? Dan zou een exfoliant op basis van salicylzuur wel eens een goeie oplossing kunnen geven.
Met een exfoliant verwijder je dode huidcellen en daarmee creëer je direct een frissere en schonere huid.
Naast dat salicylzuur dode huidcellen verwijdert, heeft het nog een aantal voordelen.

Zo kan salicylzuur in de poriën dringen en daar het talg oplossen wat een vermindering van verstopte poriën en mee-eters oplevert.

Salicylzuur werkt ontstekingsremmend wat het ideaal bij een onzuivere huid, puistjes en rosacea. Alle 3 huidbeelden waar vaak ontstekingen voorkomen.

Als je last hebt van een vette huid, heeft het een matterend effect. Dus absoluut minder vetglans op je huid aan het eind van de dag. Doordat er minder talg op de huid aanwezig is blijft de pH-waarde van de huid ook beter intact. Dat is eigenlijk goed voor alle processen van je huid. En zal zo een egaler huidbeeld opleveren.

En salicylzuur wordt heel goed verdragen op een gevoelige huid. Bij dit huidtype is het niet aan te raden de huid te scrubben omdat dit vaak teveel irriteert of te intensief is. Dus kun je met salicylzuur wel effectief en op een milde manier dode huidcellen verwijderen.

Echt een aanrader!