Tips om je huid te verzorgen tijdens de zomer

14 juli 2021 | 0 Reacties

Met deze tips behoudt jij je mooie huid tijdens de zomer

Extreme hitte, UV-straling, chloor, zeezout, wind en vochtigheid… Ook jouw huid zal er deze zomer mee te maken krijgen! Wanneer we dan onbeschermd de zon in zouden gaan, zijn rimpels, pigmentvlekken en ja, ook huidkanker de meest voorkomende effecten. Dat willen we natuurlijk niet! Bij deze dus een aantal tips om je huid te verzorgen tijdens de zomer(vakantie).

Reinigen

Reinig je huid ‘s morgens en ‘s avonds met een milde reiniger zoals de SILK+. Door alle omstandigheden waarmee de huid te maken krijgt is heel belangrijk om goed te reinigen. Als de huid goed in ontdaan van al het vuil van de dag zal hij beter in staat zijn om te herstellen en werkstoffen op te nemen.

Hydrateren

Vergeet niet te hydrateren met een goede crème! Door chloor, wind, warmte en zeewater droogt de huid enorm uit. Vergeet daarbij ook je handen, voeten en lijf niet.

Ik skin perfection Silk+

Ik skin perfection Sun spf50

Ik skin perfection Scrub+

Zonbescherming

Breng tenminste 30 minuten voordat je de zon in gaat de SUN SPF 50 aan op je huid.  De MINERAL SPF 30 kan vlak voor blootstelling aan de zon worden aangebracht. Breng de producten na 2 uur opnieuw aan. Zonkracht speelt ook een belangrijke rol! Hoe sterker de zon, des te sneller je verbrand.

Leuke tip! In de meeste weerapps kan je precies zien wat de zonsterkte van die dag/moment van die dag is.

Dode huidcellen verwijderen

Regelmatig licht scrubben is een must. In de zomer wordt de huid onder invloed van de zon voorzien van een dikkere hoornlaag (lees dode huidcellen) wat kan zorgen voor een grauwe tint. Tevens zal de huid mooier bruinen als de huid regelmatig ontdaan wordt van zijn dode huidcellen en zal je bruine kleur langer houden. Verwijder 2x per week deze dode huidcellen met de SCRUB+.  Een ideale scrub voor zowel lichaam als gezicht.

 

Gezichtsmasker

Geen je huid af en toe een oppepper met een masker. Zo kun je kiezen voor het DOUBLE+ masker. Deze hydrateerd, voedt en hersteld de huid. Precies wat je nodig heb in deze periode.

 

Ik wens iedereen een hele fijne zomerperiode!

Liefs Femke

Femke
Hi, wat leuk dat je op mijn blog terecht gekomen bent! Ik schrijf graag over alles wat met beauty en (gezonde) lifestyle te maken heeft en hoop je te inspireren met mijn tips en adviezen. Voel je vrij om te reageren en/of vragen te stellen. Heb je een onderwerp waar je graag meer over wilt weten laat het mij dan weten. Veel leesplezier Liefs Femke

Heb je vragen over dit artikel of wil je even iets kwijt?

Stel ze gerust in het reactie formulier hieronder, stuur mij een whatappje: 06 – 187 334 58 óf mail naar info@skinsupply.nl

0 reacties

Een reactie versturen