3 tips voor een mooie, gehydrateerde huid!

21 april 2021 | 0 Reacties

3 TIPS VOOR EEN MOOIE, GEHYDRATEERDE HUID

Dit is zo’n leuk onderwerp omdat ieder huidtype zoveel baat kan hebben bij goede hydratatie! Of je nu een vette huid, een droge huid of een normale huid hebt. Iedere huid heeft behoefte aan hydratatie. Onze huid verliest snel en makkelijk zijn vocht. Dit kan komen door kou maar juist ook warmte. Verwarming of airconditioning. Warm douchen en afkoelen in een zwembad. Allemaal triggers die zorgen dat je huid zijn vocht verliest. Daarnaast zorgen deze omstandigheden er vaak ook voor dat de huidbarrière (een laagje die je huid beschermt) beschadigt waardoor de huid nog sneller zijn vocht verliest. Als je huid niet voldoende vocht heeft, ziet hij er dof en vaal uit, kun je last hebben van velletjes, rode plekjes, een trekkerig gevoel en voelt je huid niet comfortabel aan. Gelukkig zijn er diverse manieren om je huid goed te hydrateren en helpen je huid er weer gezond uit te zien en comfortabel aan te voelen. Lees hieronder mijn tips.

 

1. HUIDBARRIERE HERSTELLEN

Zorg goed voor je huidbarrière. Dit is het laagje dat er o.a voor zorgt dat vocht beter in de huid blijft. Dit doe je door huidverzorging te gebruiken die ph huidneutraal is, mild is voor je huid en geen aggresieve reinigers bevat.

Nouvital Hyaluronic concentraat

Medik8 Cream cleanse

Chi Empire aromadiffuser

2. HYALURON

De bekendste werkstof, als je het hebt over hydrateren, is hyaluronzuur. Ik denk dat iedereen er wel eens van gehoord heeft en dat is uiteraard niet voor niks. Hyaluron kan tot 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden.  Hyaluron mag dus ook niet ontbreken in je badkamerkastje.
Sitenote: Vochtinbrengen is een term die veel gebruikt wordt. Vochtinbrengen kan niet! Dit zou betekenen dat als je onder de douche staat je als een soort spons opzwelt. In plaats daarvan bedoelen ze vocht vasthouden. Dus hydraterende producten brengen geen vocht in maar zorgen ervoor dat het vocht dat in de huid aanwezig is beter vastgehouden kan worden.

3. HOUDT DE LUCHTVOCHTIGHEID HOOG

Zorg dat de ruimtes waar je je dagelijks veel in bevindt een goede luchtvochtigheid hebben. Hierdoor wordt er niet zoveel vocht aan je huid ontrokken. Dit kan je goed doen door bakjes water neer te zetten, goed te ventileren of door een diffuser neer te zetten. Kan je gelijk een heerlijke geur verspreiden!

 

OKE NOG EEN LAATSTE KLEINE TIP DAN.. DOUCHE NIET TE HEET ????

 

Liefs Femke

Femke
Hi, wat leuk dat je op mijn blog terecht gekomen bent! Ik schrijf graag over alles wat met beauty en (gezonde) lifestyle te maken heeft en hoop je te inspireren met mijn tips en adviezen. Voel je vrij om te reageren en/of vragen te stellen. Heb je een onderwerp waar je graag meer over wilt weten laat het mij dan weten. Veel leesplezier Liefs Femke

Heb je vragen over dit artikel of wil je even iets kwijt?

Stel ze gerust in het reactie formulier hieronder, stuur mij een whatappje: 06 – 187 334 58 óf mail naar info@skinsupply.nl

0 reacties

Een reactie versturen