Zonbescherming kiezen doe je zo

18 september 2020 | 0 Reacties

Het zonnetje is heerlijk! Laten we daar mee beginnen, want hij is zeker niet alleen maar negatief. De zon heeft zoveel goede eigenschappen en werkt heel positief voor lichaam en geest. Dus geniet er ook van op de momenten dat dat kan maar dan wel op een verantwoorde manier.

De negatieve effecten van de zon?

De zon heeft namelijk zoveel invloed op de huidveroudering, vorming van huidkanker en het
verergeren van diverse aandoeningen als couperose, rosacea, acne, pigmentatie.
– Zo is 90% van de huidveroudering te danken aan zonlicht. Gevolg: pigmentvlekken, verslapping en rimpels.
– De verwachting is dat er de komende jaren een enorme groei van huidkankerpatienten komt.
– Door de warmte van de zon verwijden de vaten in het gezicht. Gevolg: meer roodheid en uiteindelijk kan het leiden tot verergering van couperose en rosacea.
– Het kan acne verergeren. Hoewel het in eerste instantie lijkt alsof de acne minder wordt, droogt de zon de huid uit waardoor deze op zijn beurt weer meer talg gaat produceren. De huid verdikt ook door de zon waardoor dit talg lastiger de huid uit kan. Deze combinatie van een teveel aan talg en een verdikking van de huid kan een flinke uitbraak van acne veroorzaken. Daarnaast hebben de wondjes van de acne een grote kans om pigmentvlekken te worden in de zon.

Hoe vaak SPF smeren? 

Iedere dag: lente, zomer, herfst en winter!
Uv-A straling die het meest schadelijk is, is er altijd. Het gaat ook door glas en zelfs al is het een bewolkte dag dan komt die uv-a straling gewoon door de wolken heen. Vandaar ook het advies om ALTIJD te smeren. In de herfst/winter minimaal factor 15; zodra de zon wat sterker gaat schijnen liever factor 30.Een factor werkt uit. Een factor moet 2 uur lang goed werkzaam moet zijn en daarna neemt de werkzaamheid af. In de lente/zomer is het daarom aan te raden om zo’n beetje om de 2 uur te smeren en in de herfst/winter kan je daar iets langer tussen laten zitten. Let op: een factor in een dagcrème kan heel fijn zijn maar ook deze dient dus vaker herhaald te worden..

Hoeveel  zonbescherming smeren?

Hoe dik je de zonbescherming smeert is ook heel belangrijk. Wist je dat je eigenlijk voor je armen en benen 4 eetlepels zonnebrandcrème nodig hebt? En voor je gezicht een halve theelepel? Smeer je een dunnere laag dan neemt de factor af en ben je dus minder beschermd als dat je denkt.

Kies de juiste SPF voor jouw huid

Er zijn veel zonnebrandproducten op de markt dus de keus kan soms lastig zijn. Ik skin perfection heeft een aantal weken geleden een nieuwe zonbescherming op de markt gebracht: MINERAL+ | Facial Sunscreen, een zonbescherming die niet alleen jou goed beschermt maar ook oog heeft voor het milieu. Zo bevat het Zinc Oxide (non-nano). Deze beschermt jouw huid perfect én tast het zeeleven en het koraal niet aan. Een echte duurzame zonnebrand dus! De crème heeft een UVA en UVB-zonbescherming én is geschikt voor de normale tot zelfs de meest gevoelige (kinder)huid!

De SUN SPF 50 van Ik skin perfection is een super dunne lotion die niet plakt en de huid beschermt tegen de zon. Deze is te gebruiken bij de meest gevoelige huid. Uniek aan deze is, aangezien het zo’n dunne crème is, je deze heel makkelijk over je make-up heen kunt deppen. Zo is het makkelijker gemaakt om meerdere keren per dag aan te brengen. Als je snel last krijgt van pukkeltjes door zonnebrand dan is dit ook een ideaal product!

Femke
Hi, wat leuk dat je op mijn blog terecht gekomen bent! Ik schrijf graag over alles wat met beauty en (gezonde) lifestyle te maken heeft en hoop je te inspireren met mijn tips en adviezen. Voel je vrij om te reageren en/of vragen te stellen. Heb je een onderwerp waar je graag meer over wilt weten laat het mij dan weten. Veel leesplezier Liefs Femke

Heb je vragen over dit artikel of wil je even iets kwijt?

Stel ze gerust in het reactie formulier hieronder, stuur mij een whatappje: 06 – 187 334 58 óf mail naar info@skinsupply.nl

0 reacties

Een reactie versturen