Genoeg redenen om je huid te reinigen

18 september 2020 | 0 Reacties

Wat denk je? Daar komt ze weer met haar gezeur over het reinigen van mijn huid.

 Ik weet namelijk best dat ik er regelmatig op hamer dit te doen en dat is echt niet voor niks. De reiniging is namelijk de basis van je huidverzorging en daarmee de basis van een mooie huid. Mocht je nog steeds twijfelen, lees dan vooral verder en laat mij je nogmaals overtuigen.

  1. Je zit vaak aan je gezicht, je handen zitten vol met bacteriën die je aan je gezichtshuid smeert. In deze coronatijd zijn we ons steeds bewuster van alle bacteriën en virussen die er rondwalen. Des te meer reden om te beseffen dat het reinigen van je gezicht heel belangrijk is.
  2. Om make-up eraf te halen. Dit is vrij logische maar ik zal hem wel even onderbouwen. Als je je make-up er niet goed afhaalt, kan de huid gaan verstoppen met onzuiverheden tot gevolg, maar ook zal de huid sneller verouderen omdat hij steeds bezig is de make-up te verwerken waardoor hij minder tijd en energie heeft om te vernieuwen.
  3. Luchtvervuiling is overal om ons heen. We leven in een vrij vervuilde samenleving. Die luchtvervuiling laat zijn sporen achter op de huid en wil je weg hebben.
  4. Je huid is een uitscheidingsorgaan. Dat betekent dat de afvalstoffen en vetten via de huid naar buiten komen. Deze blijven aan de huid hangen. Ook een goede reden om te reinigen toch?
  5. Loslaten dode huidcellen. De hele dag is de huid bezig zich te vernieuwen en laten de bovenste huidlagen los. Die wil je niet op je huid houden. Daardoor kan de huid zich minder goed vernieuwen en kan verstoppen.
  6. Kussens zijn echte broedplaatsen voor bacteriën. De hele nacht lig je met je gezicht op dat kussen. Lekker reinigen dus ’s morgens.
  7. De werking van je dag-, nachtcrème, serum enz. werkt niet zo goed als je huid nog vuil en verstopt is. Deze producten kunnen in dit geval niet goed de huid indringen.

Een aantal dingen die ik vaak hoor als het gaat over reinigen

Ik hoef niet te reinigen want ik draag geen make-up: Als je de 7 bovenstaande stappen gelezen hebt, zie je wel in dat reinigen niet alleen nodig is als je make-up op je gezicht gebruikt

Ik reinig alleen maar ‘s morgen/’s avonds: Ook hier verwijs ik weer naar de bovenstaande punten. Zoals je leest, red je het niet om maar 1x per dag je huid te reinigen. Dus ’s morgens EN ’s avonds reinigen.

Ik reinig alleen met water: Water kan niet goed mengen met vet en vuil waardoor je een huid nooit mooi schoon krijgt. Je haar, je lichaam, je auto: alles reinig je met een speciale reiniger om goed schoon te krijgen. Niet zo gek dat je gezicht dat dus ook nodig heeft. Daarnaast verstoort het gebruik van alleen water je ph waarde en droogt het de huid uit.

Welke reiniging kan je het beste gebruiken?

Er zijn vele verschillende soorten reinigingen en het is heel belangrijk om je reiniging aan te passen aan je huidconditie. Met een reiniging kan je veel goeds doen voor je huid maar ook zeker veel slecht.

Normale/vochtarme huid

Voor deze huid is het heel fijn om een milk/crème reiniging te gebruiken.
Zo is de Silk van Ik skin perfection een super fijne crème reiniger net als de Cream cleanse van Medik8.
Als je het toch fijner vindt om te reinigen met een foam dan is de Gentle cleanse van Medik8 echt een topper. Een heerlijk, zachte foam met de geur van rozemarijn. Met deze reiniging zorg je voor je eigen SPA in huis. En dat zonder de huid uit te drogen.

Ik skin perfection Silk+

Medik8 Cream cleanse

Medik8 Gentle cleanse

Gecombineerde/vette huid

Dit huidtype doet het vaak het best op een schuimreiniger. Schuimreinigingen zorgen namelijk voor de intensieve reiniging die de huid nodig heeft. Zo heb je de Foam van Ik skin perfection. De cleansing foam van Nouvital en de Surface radiance cleanse van Medik8. Alle 3 hele goede reinigingen voor de gecombineerd/vette huid.

Grove poriën

Grove poriën zijn vaak i.c.m een gecombineerde/vette huid. Als je focus echt ligt op het verkleinen van de poriën dan kan ik je echt de Pore cleanse gel intensevan Medik8 aanraden. Deze is onderdeel van de pore refining lijn.

Droge huid

Bij een droge huid is het heel belangrijk om de juiste reiniging te gebruiken. Als een reiniging gebruikt die de huid nog meer uitdroogt, heb je een nog groter probleem. Voor dit huidtype raad ik aan een reiniging te gebruiken op olie basis.  Zoals bijvoorbeeld de lipid balance cleansing oil van Medik8 of de Azulen cleansing oil van Nouvital.

Gevoelige/rode huid

Een rode, gevoelige huid kan heel veel hebben aan een reiniging speciaal voor dit huidtype. Reinigingen die niet geschikt zijn voor deze huid kunnen er voor zorgen dat de huid juist nog gevoeliger en roder wordt. Een reiniging speciaal om de huid te kalmeren is de Calmwise soothing cleanser van Medik8.
Tevens vindt deze huid het vaak ook fijn om gereinigd te worden met een reiniging met olie. Deze vind je hierboven terug onder het kopje “droge huid”

Acne

Geen huidtype waarbij het zo belangrijk is om te reinigen als bij acne. Maar wel met een goede reiniging want hoewel we de slechte bacteriën kwijt willen, willen we de goede bacteriën juist behouden. Daarom zijn reinigingen op basis van alcohol uit den boze! De Clarifying foam van Medik8 ondersteunt de acne huid heel goed. Net als de Cleansing gel van Nouvital.

Pigmentatie

Hoewel je een huid met pigment met allerlei reinigingen kan reinigen (afhankelijk van je huidtype) heeft Medik8 een reiniging speciaal ontwikkeld voor de huid met pigmentvlekken. Deze kan je goed inzetten in je strijd tegen pigment. Dit is de brighting powder cleanse

Dit zijn de belangrijkste reinigingen per huidtype uitgelegd. Hoe je ze gebruikt is per reiniging verschillend. Het is dus belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen of je goed te laten informeren.

Hopelijk heb ik je weer kunnen overtuigen ???? Lets cleanse!

Liefs Femke

Femke
Hi, wat leuk dat je op mijn blog terecht gekomen bent! Ik schrijf graag over alles wat met beauty en (gezonde) lifestyle te maken heeft en hoop je te inspireren met mijn tips en adviezen. Voel je vrij om te reageren en/of vragen te stellen. Heb je een onderwerp waar je graag meer over wilt weten laat het mij dan weten. Veel leesplezier Liefs Femke

Heb je vragen over dit artikel of wil je even iets kwijt?

Stel ze gerust in het reactie formulier hieronder, stuur mij een whatappje: 06 – 187 334 58 óf mail naar info@skinsupply.nl

0 reacties

Een reactie versturen